חומרי טבע מאצות

מטרת הפרויקט: אפיון האצות במלח"י ומבחן פעילות אנטי-מיקרוביאלית in vitro.
גידול אינטנסיבי של דגים בחקלאות הימית בעולם סובל מהתפרצות מחלות הגורמות לנזקים כלכליים לחקלאים. דיכוי מערכת החיסון של הדגים הופכת אותם לרגישים יותר להתפרצות מחלות מדבקות. כיום קיים שימוש בתכשירים ווטרינריים שונים כגון אנטיביוטיקה, הן כטיפול מונע, הן כטיפול בזמן התפרצות המחלה ולעיתים גם כמעודדי גדילה. האנטיביוטיקה מצטברת בשריר דגי המאכל ועלולה להוות סכנה מבחינה רפואית ובנוסף יכולה להיווצר אוכלוסיית חיידקים עמידה.

קיים חיפוש נרחב אחר מקורות טבעיים לחומרים בעלי פעילות אנטי-בקטריאלית במטרה להקטין את השימוש במוצרים כימיים. ישנן הגבלות שהולכות וגוברות מטעם משרד הבריאות על שימוש בחומרים כימיים לטיפול בדגים בכלל ובדגי מאכל בעיקר. מכאן נוצר הצורך למצוא חומרים טבעיים, שיחליפו את החומרים הכימיים, ויספקו טיפולים אלטרנטיביים ומניעתיים בדגי מאכל.
אצות זכו לתשומת לב בשל הפוטנציאל הכלכלי העצום שלהן כמקור טבעי לייצור חומרים, שניתן לנצלם כתוספי מזון, כאנטיביוטיקה וכמקור לתרופות פעילות. ישנן עדויות בספרות לפעילות אנטי-בקטריאלית ממיצוי של אצות.

במרכז הלאומי לחקלאות ימית באילת קיים אוסף של אצות ממינים שונים, המשמש להזנת שלבים לרוולים שונים וחסרי חוליות ימיים כמו צדפות וקיפודים. לאחרונה ערכנו מבחן לפעילות אנטיביוטית ממיצויים של אצות אלו. בחלק גדול של מיצויי האצות התקבלה פעילות אנטי בקטריאלית לחיידקי גראם חיובי.

קליקה חבל אילות

  • 052-393-3706
  • info@hub-eilot.co.il
  • מועצה אזורית חבל אילות, 8882000

© כל הזכויות שמורות