שמן מגלעיני מרולה

מקורו של עץ המרולה בדרום אפריקה, והוא הובא לארץ על ידי פרופ' יוסי מזרחי בשנות ה-80. בתחנת הניסיונות מו"פ ערבה דרומית ניטע המטע הגדול ביותר – כארבעים דונם שטחו. תכולת הפרי מתאפיינת בין השאר בערכים גבוהים של אנטי-אוקסידנטים לכן, שמן המרולה מבוקש מאוד בתעשיית הקוסמטיקה ומחירו גבוה. ליקר מרולה משובח וטעים במיוחד. עם זאת, בשל גודלו של הגלעין (40%), לא הפכה המרולה לגידול מסחרי. למעשה עד היום לא נמצאו שיטות יעילות להפרדתו מהגלעין עצמו. בדרא"פ מבוצעת פעולה זו ביד, והקצב בהתאם.

נכון להיום הפרויקט הסתיים. הוצעו שתי תוכניות הנדסיות לפיצוח גרעיני המרולולה. התוכניות לא מומשו ביצוע בשלב זה.

אודות היזם:

ארז רזניק – תושב באר אורה, דור שלישי לחקלאים בארץ. כחלק מהתעסקותו בהכנת ליקרים, נחשף לפרי המורולה ובחר להקים עסק למיצוי שמנים וקוסמטיקה ממורלוה. נעזר בידע של החוק פרופ' יוסי מזרחי מאונ' בן גוריון.

קליקה חבל אילות

  • 052-393-3706
  • info@hub-eilot.co.il
  • מועצה אזורית חבל אילות, 8882000

© כל הזכויות שמורות